Inkoop

De belangrijkste taak van de afdeling inkoop is het creëren van tools waarmee de verkopers de vraagstukken van onze klanten zo optimaal mogelijk in kunnen vullen en zo de wensen van deze klanten kunnen verwezenlijken.

Profilplast levert kwalitatief hoogstaande technische kunststof halffabrikaten. Hierbij zijn echter de milieutechnische eigenschappen (duurzame producten) van de kunststof producten en ook hun producenten bepalend voor de keuze van ons productenpakket.
Vanuit een intensieve samenwerking met de afdelingen verkoop, magazijn, Technical Service Center en New Business Development wordt er getracht dagelijks de kwaliteit van het productaanbod te kunnen waarborgen. De lijnen met de overige afdelingen zijn zeer kort, snelheid en flexibiliteit is gegarandeerd . In samenwerking met het magazijn is belangrijk om een optimaal mogelijke voorraadpositie te realiseren. Op het gebied van technische kwesties, chemische resistenties, materiaalkeuze-advies en productontwikkeling zijn er korte lijnen naar de afdelingen Technical Service Center en New Business Development.
Aangezien een dynamisch bedrijf als Profilplast altijd op zoek is naar nieuwe producten en markten is het aangaan van nieuwe partnerships aan inkoopzijde zeer belangrijk. We zijn dan ook dagelijks bezig met de zoektocht naar nieuwe (duurzame) toeleveranciers om ons productpakket, waar nodig, nog verder uit te breiden. Het hebben van betrouwbare en loyale leveranciers is van wezenlijk belang voor de continuïteit van onze bedrijfsprocessen.

« terug naar onze mensen